bioexo
Bioexona, spletna trgovina

1. Posvet o lastništvu eksotičnih živali

V organizaciji našega društva in drugih slovenskih društev ter posameznikov bomo organizirali Posvet o lastništvu eksotičnih živali.

Posvet bo potekal v dveh sklopih:

1.dan Zakonodaja lastništva eksotičnih živali - organizirana bo tudi okrogla miza, kjer želimo za isto mizo zbrati predstavnike različnih institucij in lastnike eksotičnih živali.

2. dan Veterinarski in izobraževalni sklop

Posvet bo potekal v Ljubljani na Oddelku za Biologijo na Biotehniški fakulteti, Večna pot 111 in sicer v dnevih pred Bioexo razstavo, 22. in 23.4.2015.

V zadnjem času narašča popularnost eksotičnih živali. Preko družabnih omrežij se širi pozitivna naravnanost do teh živali, zato si vedno več ljudi, še posebej mladine, omisli eksotično žival. Žal pa se vsi ne zavedajo pomembnosti izpolnjevanja zakonov, ki opredeljujejo lastništvo živali, veterinarskega varstva, zakona o ohranjanju narave ter drugih naravovarstvenih vidikov vnosa tujih vrst v Slovenijo. Nekateri od njih se premalo zavedajo nevarnosti in odgovornosti, ki jo predstavlja lastništvo strupenih vrst. Na spletu se večkrat pojavijo vprašanja na to tematiko. Sami poskušamo vzdrževati stik z zakonodajo in prebiramo precej zakonov, ki se tičejo naših dejavnosti, zato večkrat odgovarjamo na vprašanja, ki nam jih zastavljajo različni ljudje, bodoči ali sedanji lastniki eksotičnih živali. S tem posvetom želimo razširiti znanje o tem in posredno preprečiti negativne vplive na živali in naravo.

Predavanja so polurna, zanimiva in potekajo v popoldanskem času. Program in kontakti za prijavo so priloženi. Obvezne so prijave na info@bioexo.com ali 070857785. Prispevek je 10€, ki velja za vstop za oba dneva posveta in tudi kot karta za 18. Razstavo eksotičnih živali Bioexo od 24. do 26.4.2015.

Vabljeni!

Ljubljana, 14.4.2015 Nika Leben

Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo

Program in kontakti za prijavo so priloženi.

VABLJENI!