Kaj je Bioexo

Društvo povezuje ljubitelje eksotičnih živali pod imenom Bioexo.

Zakaj BIOEXO?

  BIO - kratica za naše znanje, ki temelji na znanju o biologiji eksotičnih vrst

  EXO pa zato ker se posvečamo v glavnem eksotičnim živalim


Kaj sploh počnemo...

Dvakrat letno izvajamo veliko razstavo eksotičnih živali Bioexo, med letom pa razne delavnice, naravoslovne dneve, praznovanja rojstnih dni, počitniške dejavnosti, tečaje ter manjše razstave eksotičnih živali.


Razstava eksotičnih živali

Delavnice

Naravoslovni dnevi

Praznovanje rojstnih dni

To pa še ni vse

Poleg zgoraj naštetega, naše društvo deli svoje znanje o oskrbi eksotičnih živali preko spletnih strani in v Vivariju Bioexo. Seznanjamo se z novimi dognanji, novostmi na področju opreme in nege, beremo dostopno literaturo, spremljamo zakonodajo na tem področju ter obiskujemo sejme v tujini. Naše živali so v ustreznem okolju in pod stalnim veterinarskim nadzorom.

Soustanoviteljica in predsednica društva

Nika Leben

Biologinja z veliko ljubeznijo do narave, še posebej pa do eksotičnih živali. Moje najljubše delo je širjenje pozitivnega odnosa do živali, zato z veseljem izvajam delavnice, naravoslovne dni in različne razstave po Sloveniji. Z rednim obiskovanjem sejmov v tujini spoznavam veliko podobno mislečih prijateljev, ter spremljam zadnje trende v teraristiki. Kot turistična vodička z licenco pa z veseljem pripravim tudi kak izlet na sejem ali prestolnico v Evropi z ogledom živalskega vrta ali akvarija. Moj poseben izziv je izpust metuljev na porokah, ter izvedba več tednov počitniških dejavnosti za mladino. V načrtu pa je veliko novih projektov.
Soustanovitelj društva in podpredsednik

Aleš Abram

Sem velik ljubitelj živali, vendar sem se vseeno odločil za tehnični poklic gradbeništva. Leta 2006 se je začela uspešna zgodba z društvom Bioexo, kjer smo se združili ljubitelji eksoticnih zivali. Sodelujem skupaj z znano trebušno plesalko Taissho, ki z plesom s kačo popestri marsikatero zabavo. Velika strast so mi rdečerepi udavi še posebaj različne genetske mutacije-morfi, zato sem se tudi odločil za rejo le teh. V zadnjih 5ih letih sem uveljavil v evropski trg in mladiči iz moje reje veljajo za kvalitetne živali. V desetih letih prakse sem dobil ogromno izkušenj pri izdelovanju terarijev za različne živali. Specializiral sem se predvsem za visokokakovostne terarije. Mogoče se najvidnejši od njih nahajajo prav v casino-ju Kongo v Grosuplju, kjer je postavljen sistem šestih terarijev v moji zvedbi.

Podatki društva

Dolgo ime Društvo ljubiteljev eksotičnih živali BIOEXO
Naslov Večna pot 11, 1000 Ljubljana
Statistična regija Osrednjeslovenska
Matična številka 2280949000
Davčna številka 45433186
Davčni zavezanec NE
Transakcijski račun IBAN SI56 6100 0000 4804 078

Delavska hranilnica d.d., Ljubljana

Vssoko usposobljeni člani smo tu za vas. Na nas se lahko obrnete z vprašanji in predlogi, in rade volje vam bomo svetovali.