Kaj je Bioexo

Društvo povezuje ljubitelje eksotičnih živali pod imenom Bioexo.

Zakaj BIOEXO?

  BIO - kratica za naše znanje, ki temelji na znanju o biologiji eksotičnih vrst

  EXO pa zato, ker se posvečamo v glavnem eksotičnim živalim


Kaj sploh počnemo...

Enkrat letno izvajamo veliko razstavo eksotičnih živali Bioexo v Ljubljani, med letom pa razne naravoslovne delavnice in naravoslovne dneve po OŠ in vrtcih, praznovanja rojstnih dni v Arboretumu in na domu, počitniške dejavnosti v Ljubljani in Kopru ter manjše razstave eksotičnih živali po Manjših krajih v Sloveniji imenovani Družinski Dan z Eksotičnimi Živalmi.


Naravoslovne delavnice v OŠ in vrtci

Naravoslovni dnevi v OŠ in srednje šole

Praznovanje rojstnih dni na domu ali Arboretum volčji potok

To pa še ni vse

Poleg zgoraj naštetega, naše društvo deli svoje znanje o oskrbi eksotičnih živali preko spletnih strani in v Vivariju Bioexo. Seznanjamo se z novimi dognanji, novostmi na področju opreme in nege, beremo dostopno literaturo, spremljamo zakonodajo na tem področju ter obiskujemo sejme v tujini. Naše živali so v ustreznem okolju in pod stalnim veterinarskim nadzorom.

Soustanovitelj društva in podpredsednik ter aktualna predsednica društva

Aleš Abram in Nika Matoh

Gradbenik, motorist, potapljač in zadnjih 15 let zagrižen terarist. Sem eden od slovenskih pionirjev na področju reje kač. Moja strast so rdečerepi udavi, še posebaj različne genetske mutacije-morfi. V zadnjih 7ih letih sem se z legli uveljavil na evropskem trgu in mladiči iz moje reje veljajo za kvalitetne živali. Čez vso avanturo z eksotiko se mi je pridružila moja boljša polovica, s katero zdaj poslujeva pod blagovno znamko Bioexo Boas. Izvajava popestritve rojstnih dni ter delavnice odpravljanja predsodkov do eksotičnih živali.
Soustanoviteljica in prva predsednica društva

Nika Leben

Biologinja z veliko ljubeznijo do narave, še posebej pa do eksotičnih živali. Moje najljubše delo je širjenje pozitivnega odnosa do živali, zato z veseljem izvajam delavnice, naravoslovne dni in različne razstave po Sloveniji. Z rednim obiskovanjem sejmov v tujini spoznavam veliko podobno mislečih prijateljev, ter spremljam zadnje trende v teraristiki. Kot turistična vodička z licenco pa z veseljem pripravim tudi kak izlet na sejem ali prestolnico v Evropi z ogledom živalskega vrta ali akvarija. Poleti izvajam več tednov počitniških dejavnosti za otroke in mladino. Trenutno pa vodim samostojni projekt, razstava Amazing Animals, na Bledu.

Podatki društva

Dolgo ime Društvo ljubiteljev eksotičnih živali BIOEXO
Naslov Proletarska cesta 2, 1000 Ljubljana
Statistična regija Osrednjeslovenska
Matična številka 2280949000
Davčna številka 45433186
Davčni zavezanec NE
Transakcijski račun IBAN SI56 6100 0000 4804 078

Delavska hranilnica d.d., Ljubljana

Vssoko usposobljeni člani smo tu za vas. Na nas se lahko obrnete z vprašanji in predlogi, in rade volje vam bomo svetovali.