Spoštovani Bioexovci in vsi naši podporniki! Dogodke organiziramo v skladu s splošnimi uredbami in ukrepi za preprečitev širjenja virusa SARS-CoV2 (covid19). Za dogodke na prostem in za vstop v park, gaj ali Zoo ni potrebno predložiti PCT potrdil.Se veselimo, da vam popestrimo dan z našimi živalmi.

30. Razstava eksotičnih živali
na Gospodarskem razstavišču!

Dogodek v letu, ko se združimo vsi člani društva Bioexo in vam pripravimo 4-dnevno druženje z našimi ljubljenčki!

Kako smo se imeli na prejšnji razstavi.

DATUM RAZSTAVE

10. - 13. oktober 2024

!!LOKACIJA DOGODKA!!

Gospodarsko razstavišče

Dvorana Kocka, Kompleks A

V sodelovanju z dogodkom Narava & Zdravje

 

Na BIOEXO dogodku želimo z Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo približati te čudovite živali ljudem in jim pomagati odpraviti predsodke do njih. Z dogodkom želimo predvsem ozaveščati o dobrobiti živali in širiti dobro voljo.

Ponovno se vidimo v Ljubljani, kjer smo prvič leta 2006 tudi začeli našo zgodbo. Po covidnem obdobju vračamo našo veliko Bioexo razstavo v Ljubljano in sicer na eno izmed najbolj elitnih lokacij v Ljubljani, Gospodarsko razstavišče. Dogodek se bo odvijal vzporedno z dogodkom Narava & Zdravje in z nakupom vstopnice imate zagotovljen vstop na oba dogodka. Že tradicionalno 19to leto organiziramo razstavo eksotičnih živali. V celotnem vikendu bomo Gospodarsko razstavišče spremenili v dogodek za celotno družino. Po celotni površini bomo postavili več kotičkov in točk spoznavanja živali. Vsako leto se trudimo nadgraditi dogodek in tudi letos ne bo nič drugače.

 

Kako do razstave?

Z avtom

Iz smeri avtoceste: zapeljete na izvoz Fužine na Zaloško cesto. Po Zaloški cesti peljete približno 2,5 km in na koncu Hoferja, pri tabli Štepanjsko naselje, zavijete na Kajuhovo ulico. Po 500 m zavijete desno, na Povšetovo ulico, kjer se peljete mimo Mercator trgovine, vsega skupaj okrog 600 m, potem pa zavijete na desno, na Kosovelovo ulico in cilj bo pred vami.


Z avtobusom

Do razstave vozi mestni avtobus 5 od koder je 3 min peš hoje. V bližini vozijo 2,9,11,20 in 25. Izstopite na postajališču Bolnišnica na Zaloški cesti in imate od tam 5 min hoje do OŠ Ketteja in Murna, kjer je razstava.

Kje parkiram?

Če se boste pripeljali z avtomobilom, lahko parkirate ob šoli, vendar opozarjamo so omejena, zato priporočamo, da parkirate v bližini na Povšetovi ulici ali ob Fakulteti za šport – DIF ali kopališče Kodeljevo. Vse v radiju 5 min hoje do razstave.
V okolici so na voljo še nekatera druga parkirišča:
- v bližini sta trgovini Mercator in Hofer
- dobrih 10 min hoje je oddaljeno parkirišče Tržnica Moste
- dobrih 15 minut je oddaljeno označeno parkirišče Klinični center
- dobrih 5 min hoje je parkirišče Ulica ob Ljubljanici ( označeno na zemljevidu ).


Lokacija razstave

 

Označena parkirišča

 

POVABILO!
SODELOVANJE NA 30. BIOEXO - Vsako leto širimo program na razstavi Bioexo z različnimi društvi in aktivnostmi povezanih z živalmi in naravo. Će se želiš pridružiti razstavi, kot razstavljalec živali ali se kot društvo/podjetje/zavod predstaviti s svojimi dejavnostmi se prosim obrnite na info@bioexo.si in se boste dogovorili z organizatorjem dogodka .
Spoštovani Bioexovci in vsi naši podporniki! Do preklica so skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s korona virusom vsi naši dogodki odpovedani. Rezervacije rojstnih dni in naravoslovnih delavnic potekajo nemoteno, vendar se bodo datumi usklajevali v skladu s splošnimi uredbami in ukrepi za preprečitev širjenja virusa SARS-CoV2 (covid19). Hvala za razumevanje in se veselimo, da se ponovno srečamo ob bolj ugodnih razmerah.

Aktivnosti na razstavi v lanskem letu

Program za 30. Bioexo - oktober 2024 je še v pripravi.

LOV NA ZAKLAD

Zberi vse žige po razstavi in se poteguj za lepe nagrade.

 

KOTIČEK Z INSEKTI

Ob vstopu v dvorano Kocka vas bodo na začetku pričakali raznobarvni eksotični insekti, ki jih bodo pripeljali na ogled iz stalne razstave MAGICAL BEASTS. Sprehodite se skozi razstavo insektov, kjer vas na koncu čaka tudi kviz, ki so ga pripravili pri društvu Čmrljica.

DELAVNICE SPOZNAVANJA ŽIVALI

Na delavnici spoznavanja živali boste od bližje spoznali in se celo dotaknili določenih živali. Prav tako bodo na voljo strokovne delavnice premagovanja strahu do ptičjih pajkov in kač. Prijave na delavnice se odprejo konec sept 2024!

PRIJAVA

 

 KOTIČEK KUŠČARJI

Velik del razstave bodo zasedali eksotični kuščarji. Nekateri kuščarji bodo veliki par centimetrov a nekateri skoraj 2m. Lahko si jih boste ogledali čisto od blizu v njihovih posebnih ogradah pripravljenih posebej za razstavo.

 

 

 

KOTIČEK S KONJI

Vsako leto se razstavi eksotičnih živali pridružijo tudi člani iz konjeniškega društva.

V primeru lepega vremena bo na zunanji ploščadi pred GR možna ježa konj iz Ranč Okorn.

TEMNA SOBA

Pripravljamo presenečenje za vse obiskovalce razstave. Del razstave bo zagrajen in zavit v temo! Notri se bodo skrivali raznorazni ptičji pajki in ostali členonožci. A si boš upal vstopiti??

IGRALNICA DIHURJEV

V posebni ogradi boste našli igralnico dihurjev, kjer boste opazovali dihurčke pri njihovi zverinski igri in več urnem počitku.

KOTIČEK VELIKANI

Na razstavi bo možno videti posebne barvne variacije najdaljših plazilcev na svetu. V posebnih ogradah vas bodo pričakali več metrski burmanski  in mrežasti pitoni, med drugim tudi Mrežasti piton po imenu Mreži, ki meri kar 7 metrov!

 

MAINCOON MAČKI

Obiskal nas bo parček pasme Maincoon

Maine coon je nedvomno ena najbolj priljubljenih pasem na svetu. Mnogi te mačke imenujejo kar “nežni velikani”, saj gre za mačke večje velikosti, ki pa so v sebi izjemno ljubeče in nežne. Obožujejo pozornost in so zelo priljubljene družinske mačke.

ŠOLSKE SKUPINE

Letos je ponovno možnost obisk razstave z organiziranimi šolskimi skupinami.

Obisk organiziranih skupin in šolskih skupin predhodno najavite na narava.zdravje@gr-sejem.si.

Šolske skupine si lahko sejem organizirano ogledate tudi z vodniki Združenja turističnih vodnikov Slovenije. Za termin vodenja se dogovorite po elektronski pošti na naslovu: predsednik@slovenija-vodniki.si.

 

MUZEJ ŠKOLJK PIRAN

Muzej školjk in polžev v Piranu je izjemen in edinstven muzej s preko 4000 primerki iz vseh morij in kontinentov sveta. Poleg čudovitih primerkov morskega sveta bodo razstavili tudi svetovno atrakcijo iz tisočerih lupin polžev in školjk - MANDALO imenovano KROG ŽIVLJENJA.

OTROŠKA POSLIKAVA OBRAZA

Velika atrakcija, ki si jo želi vsak otrok. Poslikava obraza na tematiko eksotičnih živali.

 

PODPIRAMO SLOVENSKE REJCE: na sami razstavi boste pri kotičkih spoznavanja živali našli naše člane, ki so registrirani rejci živali in pri katerih se lahko dogovorite za nakup živali ali izdelavo terarija.

Program razstave

Četrtek, 19.10.2023:

 • 10.00-19.00: Razstava eksotičnih živali, v kompleksu A, dvorana Kocka
 • 10.00-19.00: Otroški facepainting z vmesnimi pavzami
 • 11.00-12.00: Čarodej Toni, glavni oder v stekleni dvorani C
 • 12.15-13.00: Delavnica spoznavanja živali - vodena delavnica (delavnica je plačljiva, obvezne prijave s klikom na link spodaj)
 • 14.00-14.45: Odpravljanje strahu do kač, ptičjih pajkov in drugih gomazečih bitij - vodena delavnica (delavnica je plačljiva, obvezne prijave s klikom na link spodaj)
 • 16.00-16.45: Delavnica spoznavanja živali - vodena delavnica (delavnica je plačljiva, obvezne prijave s klikom na link spodaj)
 • 16.30-17.30: Otroška predstava: Bobrova skrivnost, glavni oder v stekleni dvorani C

Petek, 20.10.2023:

 • 10.00-19.00: Razstava eksotičnih živali, v kompleksu A, dvorana Kocka
 • 10.00-19.00: Otroški facepainting z vmesnimi pavzami
 • 10.15-11.00: Delavnica spoznavanja živali - vodena delavnica (delavnica je plačljiva, obvezne prijave s klikom na link spodaj)
 • 11.00-12.00: Otroška predstava: Zajček Sladko in čarobna kuhinja, glavni oder v stekleni dvorani C
 • 14.00-14.45: Odpravljanje strahu do kač, ptičjih pajkov in drugih gomazečih bitij - vodena delavnica (delavnica je plačljiva, obvezne prijave s klikom na link spodaj)
 • 16.30-17.30: Čarodej Toni, glavni oder v stekleni dvorani C
 • 17.45-18.30: Delavnica spoznavanja živali - vodena delavnica (delavnica je polna)

Sobota, 21.10.2023:

 • 9.00-18.00 Razstava eksotičnih živali, v kompleksu A, dvorana Kocka ( v soboto odpremo 1h prej! in zapremo 1h prej!)
 • 9.00-18.00: Otroški facepainting z vmesnimi pavzami
 • 10.15-11.00: Delavnica spoznavanja živali - vodena delavnica (DELAVNICA JE POLNA!)
 • 11.00-12.00: Otroška predstava: Čebelici Tinka in Tonka, glavni oder v stekleni dvorani C
 • 12.00-12.45: Odpravljanje strahu do kač, ptičjih pajkov in drugih gomazečih bitij - vodena delavnica (delavnica je plačljiva, obvezne prijave s klikom na link spodaj)
 • 14.00-15.00: Čarodej Toni, glavni oder v stekleni dvorani C
 • 16.00-16.45: Delavnica spoznavanja živali - vodena delavnica (delavnica je POLNA!)
 • 18.00: Zaprtje razstave

 

Voden ogled

V primeru obiska skupine, nas prosimo kontaktirajte.

   Vodenje po razstavi poteka v skupini: kjer vas 2 animatorja popeljeta skozi celotno razstavo in imate možnost bolje spoznati živali in izvedeti prav posebne zanimivosti o vsaki živalski vrsti. Max število ljudi v skupini 20 oseb.

   Skupinsko / družinsko vodenje po razstavi 25€. Velja ob vplačanih vstopnicah - posameznih ali družinskih. Potrebne predhodne prijave na info@bioexo.si

  Osnovnim šolam ob nakupu otroških vstopnic nudimo brezplačen voden ogled, brez dodatnih stroškov za učitelje ( za brezplačno vodenje minimalno 15 otrok, sicer doplačilo za vodenje 25€; obvezne prijava na info@bioexo.si) 

NAKUP VSTOPNIC
možen v času razstave na blagajni pri vhodu v razstavo. Vstopnice v predprodaji ni možno kupiti.

DELAVNICE SPOZNAVANJA ŽIVALI

V letošnjem letu želimo še nadgraditi izkušnjo na naši razstavi, in tako vam nudimo skozi celotni vikend različne delavnice.

   Dopoldanske delavnice: Vsako dopoldne bomo za vas pripravili vodene delavnice spoznavanja živali, kjer pobliže spoznate nekatere zvezde razstave. Max udeležencev je 15 obiskovalcev. Potrebne predhodne prijave s klikom na link spodaj. Delavnice so plačljive.

   Popoldanske delavnice. Vsako popoldne bomo za vas pripravili vodene delavnice premagovanja strahu do kač in ptičjih pajkov. Max udeležencev je 10 obiskovalcev. Potrebne predhodne prijave na link spodaj. Delavnice so plačljive.

  Komu so namenjene? Ddopoldanske delavnice so namenjene osebam, ki želijo od bližje spoznati določene živali in so veliki ljubitelji. Popoldanske delavnice so za tiste, ki čutijo strah ali nelagodje ob dotični živali. Skozi vodeno delavnico boste s pomočjo naših članov premagali nelagodje in se spopadli s svojimi strahovi.

OPOZORILO
Prijave odpremo konec sept 2024: PRIJAVA

Cenik vstopnic

Vstopnice je možno kupiti pred vhodom v Gospodarsko razstavišče na dan dogodka.

Z nakupom vstopnice imate pravico do ogleda razstave eksotičnih živali in vzporednega dogodka Narava-Zdravje.

Predšolski otroci (od 3. do 6. leta) Brezplačen vstop
Šoloobvezni otroci ( od 7. do 14. let) 5 €
Dijaki, študentje, upokojenci 5 €
Odrasli 7 €
Šolske skupine 4€

Spremljevalec šolske skupine ima brezplačen vstop. Obisk organiziranih skupin in šolskih skupin predhodno najavite na narava.zdravje@gr-sejem.si. V primeru plačila z naročilnico, jo pošljite na omenjen elektronski naslov.

Imetniki Evropske invalidske kartice 5€

Dodatne vstopnice

Družinska vstopnica 20 €

velja za največ 2 odrasli osebi, ki sta v družinskem razmerju in otroci iz njune družine.

Praznovanje rojstnega dne 15 €
Skupinsko / družinsko vodenje 25 €

Velja ob vplačanih vstopnicah - posameznih ali družinskih. Potrebne predhodne prijave na info@bioexo.si ali 040-725-246 Nika

00
Uspešno organiziranih razstav
000
Vrst živali na razstavi
00
Število članov, ki pripravlja razstavo
00000
Obiskovalcev do zdaj

Pomembno: za starše

   Dotik živali je možen samo pod nadzorom Bioexo članov. Ne dotikajte se jih brez vprašanja oz. dovoljenja!

   Po dotiku živali, si obvezno razkužite roke. Razkužila so na voljo na razstavi. Obrnite se na Bioexo člane. Prepoznate jih po članskih majčkah in napisu Bioexo Team.

  Psi so dobrodošli. Poskrbite le, da bodo na povodcu in najbrž nas čaka gneča, zato bodite pripravljeni tudi na to.

   Z vstopnico za 30. Bioexo imate pravico do ogleda razstave živali in dogodka Narava&Zdravje. Dodatno plačljive so le delavnice spoznavanja živali in delavnice odpravljanja predsodkov pred kačami in pajki.

   Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

Potrdite udeležbo na dogodku in ne zamudite vseh podrobnosti

FB event
Ste brez idej, in ne veste kam za vikend? Preverite kaj smo pripravili na Bioexu.
Na razstavo

Imate kakšno vprašanje?
Vprašajte nas po telefonu ali e-mailu!