Obisk Osnovnih Šol in Vrtcev v Tednu Otroka

 

Vsako leto v času Tedna otroka obiščemo različne vrtce, šole in zavode, kjer jim popestrimo učne urice z našimi živalmi.

Teden otroka se obeležuje v prvem tednu oktobra, ko skozi različne dejavnosti posvetimo pozornost izobraževanju otrok in mladine o dobrobiti živali. 

V letu 2020 in 2021 smo bili zaradi koronskih ukrepov primorani odpovedati vse naše dejavnosti. Srečni smo, da v letošnjem šolskem letu ponovno sodelujemo z šolami pri čimer učencem popestrimo dopoldneve in jih v družbi živali podučimo veliko novega in uporabnega.

   

Na naravoslovnem dnevu izvemo, kako imenujemo posebno znanost, ki se ukvarja s proučevanjem vedenja živali. Zakaj sploh vedenje pri živalih opazujemo, na kakšen način to lahko delamo in kakšen postopek pri tem uporabimo?

Kaj sploh je teraristika, kakšna je razlika med terarijem, akvaterarijem ali akvarijem, ter katere živali so najpogostejši hišni ljubljenčki

na tem področju.

Bistvo našega obiska pa je širiti dobro voljo in izobraževanje otrok o pomembnosti živalskega in rastlinskega sveta za naš svet.

          

Naše aktivnosti društva izvajamo skozi celotno leto, kot so naravoslovni dnevi, strokovne delavnice odpravljanja predsodkov, naravoslovne delavnice spoznavanja živali, razni tečaji teraristike, itd. Odpeljemo se prav na vsak kotiček Sovenije od dolenjske do gorenjske, štajerske in celo prekmurja 🙂